26 دی 1394 - 11:16
شناسه خبر: 3810
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
عضو هیئت رئیسه اتاق ایران در نشست کمیسیون کشاورزی:
تکنولوژی و فعالیت های پژوهشی، مقیاس امروز قدرتمندی کشورهاست
عضو هیئت رئیسه اتاق ایران در نشست کمیسیون کشاورزی با موضوع شیوه های استفاده از فناوری نانو در صنعت غذا، قدرت هر کشور را در عصر حاضر منوط به میزان پیشرفت آن در مباحث علمی و پژو هشی دانست و خاطرنشان کرد: خروج از تحریم این فرصت را برای ما به وجود می آورد که عقب ماندگی ها در حوزه فناوری های جدید را جبران کنیم.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از روابط عمومی اتاق ایران، «حسین پیرموذن» عضو هیئت رئیسه پارلمان بخش خصوصی کشور با اشاره به اینکه ایران از نظر بهره گیری از فناوری های جدید در صنعت و تولید عقب افتاده است و همین مسئله، قدرت رقابت را از محصولات ایرانی گرفته است، تشریح کرد: امروز در دنیا دیگر بحث تسلیحات جنگی، موشک و غیره قدرت را نشان نمی دهد، بلکه موضوعات علمی، پژوهشی و تکنولوژی بیانگر میزان قدرت است.
وی اعتقاد دارد که ایران در طول چند سال گذشته درگیر موضوعات منطقه ای شده و از حرکت به سمت علم روز جا مانده است.
اتاق ایران در دوره هشتم با شناخت نقاط ضعف اقتصاد کشور و با توجه به پایان تحریم ها، شروع برنامه های تحقیقاتی گسترده را در دستور کار خود قرار داده و می کوشد گذشته را جبران کرده و با انجام برنامه های پژوهشی، توسعه اقتصادی را محققق سازد.
آموزش و تغییر را سرلوحه فعالیت واحدهای اقتصادی قرار دهیم
«غلامعلی فاروغی» نائب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران، با انتقاد از نوع نگرش مسئولان نسبت به علوم روز و تکنولوژی های جدید، تصریح کرد: مقاومت در برابر هر تغییر به فرهنگی بین ما تبدیل شده و متأسفانه بعد از اینکه زمان مصرف آن به اتمام می رسد، بهره گیری از آن را در دستورکار قرار می دهیم؛ غافل از اینکه دنیا سال هاست این تغییر را تجربه کرده و به دوره دیگری وارد شده است.
بر اساس اظهارات این فعال اقتصادی، بهره وری در ایران نسبت به کشورهایی که می خواستیم از آنها جلوتر باشیم عقب تر است. درهمین رابطه ضرورت دارد که تربیت نیروی انسانی آموزش پذیر و جلوگیری از مقاومت ها در برابر تغییرات را دنبال کنیم.
وی با تأکید بر این نکته که اجرایی شدن برجام فرصت ویژه ای را در اختیار ما قرار می دهد، تشریح کرد: نباید اجازه دهیم که مانند گذشته با از دست دادن این فرصت، از توسعه اقتصادی بازبمانیم. لازمه استفاده مناسب از این موقعیت، توجه به آموزش و پذیرش تغییرات در فعالیت های بنگاه های اقتصادی است.
نانوتکنولوژی آینده را معطوف به خود کرده است
«علی شریعتی» عضو کمیسیون کشاورزی و رئیس کارگروه صنعت غذا، با اشاره به اینکه نانو تکنولوژی وارد تمام صنایع شده و آینده را معطوف به خود ساخته است، گفت: امروز 2 میلیادر دلار از صنعت غذا به دانش نانو مربوط می شود.
بدین ترتیب لازم است که تجاری سازی این مقوله را در برنامه قرار دهیم. فراموش نکنیم که این تکنولوژی در سه محور به صنعت غذا کمک می کند؛ ابتدا هزینه های تولید را کاهش می دهد، دوم، امکان معرفی محصولات جدید را ممکن می سازد و درنهایت ارزش افزوده این محصولات را بالا می برد.